In primul rand, ca sa avem un catel ascultator trebuie sa stim cum gandeste acesta si cum er trebui sa ne comportam ca sa ne putem face inteles.Un caine dominant este acela care sta deasupra celuilalt catel, atunci cand se joaca doi catei, iar cel supus sau dominat este cel care e culcat pe spate.

Cainele inainte de a fi domesticit a trait in haita si are in continuare aceste reflexele. In orice hata exista un LIDER care o conduce. o apara si o domina. Ca sa puteti dresa un catel in primul rand trebuie sa va situati in pozitia de lider, acest lucru incepe inca din prima zi in care catelul intra pentru prima data in casa dumneavoastra.

Cateva trucuri pentru a va impune in fata catelului:

1.Cand hraniti catelul tineti putin in mana castronul cu mancare si dati comanda “asteapta” apoi il lasati jos si il lasati sa manance doar cand considerati ca e linistit.

2.Cand va jucati cu catelul incercati sa il culcati pe o parte si sa il mentineti in aceasta pozitie timp de cateva minute dar catelul sa stea relaxat si sa nu se zbata, prin acest exercitiu el va recunoaste ca si lider si se supune fata de dumneavoastra.

3. Cand face cate ceva care nu va convine si vreti sa il mustrati dati comanda “nu” si il atingeti usor fara sa il bruscati, cu timpul va reactiona doar la comanda “nu”.

4.Cand vreti sa pedepsiti catelul cea mai severa pedeapsa pentru el e aceea ca sa il ignorati si sa nu ii dati atenti toti membrii familiei si atunci el va intelege ca a facut un lucru grav.
Este dresajul care se poate incepe inca din prima zi de cand a intrat in casa si se face cu multa rabdare si consecventa.

Prima comanda pe care ar trebui sa o stie catelul dv este sa raspunda la numele lui atunci cand il strigati :

Strigati catelul pe nume de fiecare data cand il hraniti, ii dati ceva bun, il alintati sau va jucati cu el pentru ca el sa inteleaga ca atunci cand aude numele lui, i se va intampla ceva bun si placut, nu tipati la el pronuntand numele lui. In timp veti observa ca de fiecare data cand aude numele ciuleste urechile si da din codita.

AICI

Este una din cea mai important comenda pe care ar trebui sa o stie orice catel.

Strigati catelul pe nume cand e mai departat de dumneavoastra in situatii cat mai diferite si recompesati-l doar atunci cand face comanda perfect.

UN TRUC CARE FUNCTIONEAZA 100% FACETI EXERCITIILE DE DRESAJ PE STOMACUL GOL(catelul sa nu fie mancat, va fi mult mai atent la recompensa)

NU FACETI O SEDINTA MAI MARE DE 10-15 MIN CATELUL ISI PIERDE INTERESUL.INTR-O ZI PUTETI FACE 2-3 SEDINTE .